学生双语报2019-学年高三RX版综合版第28期测试题答案 2020

学生双语报2019-2020学年高三RX版综合版第28期测试题答案为“65. Recently, 66. which\/that I will never forget the day when I left my country to study in Paris. I was scared because I had never been to abroad. Meanwhile, I felt excited, as I knew something amazed in a foreign country.”。

该期测试题涉及了多个方面,包括语法、词汇和阅读理解等。其中,语法部分主要考查了定语从句、名词性从句以及主谓一致等知识点;词汇部分则涵盖了形容词、副词、动词和名词等基础词汇的用法;阅读理解部分则要求考生能够快速准确地理解文章大意并回答相关问题。

本报纸系列的其他版本的答案小编也有整理,需要核对参考的伙伴直接在搜索即可

学生双语报2019-2020学年高三RX版综合版第28期测试题答案

学生双语报2019-2020学年高三RX版综合版第28期测试题答案

学生双语报2019-2020学年高三RX版综合版第28期测试题答案

学生双语报2019-2020学年高三RX版综合版第28期测试题答案

学生双语报2019-2020学年高三RX版综合版第28期测试题答案

2019-2020学年学生双语报高三RX版综合版第28期测试题答案

第28期测试题参考答案

1-5 ACBAB                  6-10 CBCAA         11-15 ACABA                     16-20 BCBCA

21-25 ACACB                     26-30 DABAB      31-35 DACBA             36-40 FDBGC

41-45 CDACA              46-50 CCDBB              51-55 ADADD              56-60 BACBB

61-70 (One possible version)

61. participating            62. a

63. to raise                   64. survivor

65. of                           66. remotely

67. which                            68. twentieth

69. wound                    70. best

短文改错(One possible version)

I was very glad that I once had an opportunity∧ studying in London last year. London is one of

of / for

the largest and most interesting city in the world. It is a place that visitors can see thousands of

Cities                                 where

things, such as museums, royal palaces or historical sites. And I soon fell in love with London for

and

their rich culture and history. I enjoy having a cup of English tea and walking along the Thames in

Its                                     enjoyed

the warm afternoons. I found that people in London were such friendly that they were always

so

willingly to help. Whenever and wherever I was in the trouble, Londoners would come to my aid.

willing

The time spending in London was really an unforgettable experience for me.

spent

书面表达 (One possible version)

Dear Sir or Madam,

Learning that you’re recruiting volunteers of environmental protection, I’m writing to apply to be one of them.

The reason why I desire to join you is that global environmental pollution has become worse. As a student, I have the responsibility to protect our nature and appeal to others to do the same. I was once one of the environment-protecting volunteers of my hometown, which helped me accumulate abundant experience. Additionally, it happens that presently I have no other plans on weekends so I can concentrate on the voluntary service.

Hoping that you can give me an opportunity to join your project!

Yours,

Li Hua

第28期测试题部分答案解析

阅读理解

A

导语:本文是一篇应用文。文章介绍了四个有名的冒险夏令营。

21. A。细节理解题。根据Catalina Camp部分Explore the wonders of Catalina Island with qualified instructors of marine science.可知,孩子们在Catalina Camp能够学习海洋相关的知识。

22. C。细节理解题。根据Smoky Mountain Camp部分The camp ... for children of all ages for 3 weeks.可知,Smoky Mountain Camp没有年龄限制。

23. A。细节理解题。根据Smoky Mountain Camp部分Smoky Mountain Camp is located in the foothills of Eastern Tennessee ... 和Lake Greeley Camp部分Lake Greeley Camp is ... located in the Pocono Mountains of Pennsylvania. 可知,它们都位于山区。

B

导语:本文是一篇夹叙夹议文。作者本来对上大学感到无望,但是在生物老师奥利弗的帮助鼓励下,最终上了大学并成为一名老师。

24. C。推理判断题。根据第二段Whenever I didn’t understand something, she was never tired of explaining it again and again until I did.可推知,奥利弗是一个很有耐心的老师。

25. B。推理判断题。根据第三段It was eighty-eight

the last time ... brought it up to an A.可知,作者的生物课成绩取得了很大的进步。

26. D。词义猜测题。根据第四段可知,当得知奥利弗老师推荐自己去上夏季学院并且已经被录取了,作者应该是很高兴的。由此可以推测,划线词组意为“欣喜若狂”。

27. A。主旨大意题。根据全文内容以及文章最后两句I know that sometimes a teacher is more than just a teacher. Sometimes she’s an angel.可知,在奥利弗老师的帮助和鼓励下,原本不可能上大学的作者最终克服困难,上了大学并成为一名老师,她不只是作者的一名好老师,更是一个天使,故可知答案。

C

导语:本文是一篇说明文。科学家发现谷类作物的一个新基因即GRF4,能够增产并提高化肥利用率。

28. B。细节理解题。根据第二段GRVs devote ... However, the growth of GRVs ... large amounts of nitrogen fertilizers ... damage to the natural environment可知,GRVs使谷类作物生长力更强,但同时需要大量的氮肥会破坏自然环境,故可知答案。

29. A。细节理解题。根据第三段GRF4 is a promoter that encourages the activity of other genes — genes that promote nitrogen uptake可知,GRF4的直接作用是促进其它能够提高氮吸收的基因的活动。

30. B。推理判断题。根据第四段 ... the latest variety containing GRF4 should now become a major target for farmers ... 可推知,当下急需鼓励农民采用这一含有GRF4的新水稻品种。

31. D。主旨大意题。综合全文内容,文章主要说明了研究人员针对GRVs存在的问题,发现了一个新基因(GRF4),其能够减少用肥量且提高产量,为未来的农业变革奠定了基础,故可知答案。

D

导语:本文是一篇说明文。介绍了一款用于检测室内二氧化碳浓度的仪器。

32. A。细节理解题。根据第一段的Jack Driscoll’s team invented ... quality problem.可知,此款仪器旨在帮助改善室内空气。

33. C。推理判断题。根据第三段的Elevated CO2 levels can be a sign ... as well.可知,通过监测室内二氧化碳的浓度可以帮助跟踪室内空气污染的状况。

34. B。细节理解题。根据第四段的That’s because many modern buildings ... the removal of any unhealthy air.可知,现代建筑的一些节能设计不利于建筑的通风。

35. A。观点态度题。根据最后一段的The tool is handheld ... as simple as opening a window.可知,Driscoll认为他们的这款二氧化碳浓度探测仪使用简单、方便。

七选五

导语:本文是一篇说明文。文章主要介绍了选择驾校的技巧。

36. F。此空设于段尾,是文章的主旨句。通读全文可知,本文主要从四个方面向读者说明了如何选择驾校,故可知答案。

37. D。此空设于段中,与上文存在逻辑上的递进关系,且与下文存在逻辑上的因果关系,上文提到“检查驾校的相关资格认证”,此处进一步说明“查询网络上先前学员就驾校的评价”;同时,与下文相呼应:这样一来,你就能知道学员对驾校的服务是否满意。

38. B。此空设于段首,是本段的主题句。本段主要说明了与教练相关的两个方面:教练的教学经验和态度,故可知答案。

39. G。此空设于段中,此项中的his answers、this instructor与上文中的Meet the instructors相呼应,且与下文存在逻辑上的转折关系,此项意为“如果你对教练的答复感到满意,就可以跟这个教练将课程确认下来”。

40. C。此空设于段中,与上文存在逻辑上的解释关系,上文提到“弄清楚与支付学费相关的所有事情”,此处进行解释说明:比如,询问驾校提供的支付方式。

完形填空

导语:本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了一个在比赛中受伤的小男孩,在困难面前不言放弃,依旧坚持自己的梦想的故事。

41. C。根据下文 ... aims to make a great achievement

in soccer可知,Hunter很有抱负。

42. D。根据语境可知,他在这个球队中“享有”优秀的教练和队友,be blessed with 意为“有幸得到……、享有……”。

43. A。根据上文he felt like giving up playing soccer及下文 ... going to the soccer field with crutches可知,Hunter在上个赛季的首场比赛中“摔坏了”膝盖。

44. C。根据上文I felt like giving up playing soccer可知,Hunter在膝盖受伤后,认为自己几乎失去了继续踢球的“希望”。

45. A。根据下文the love and caring from my family and friends showed me和上文说明膝盖受伤可知,Hunter 在“恢复阶段”得到了家人和朋友的关爱。

46. C。根据下文a blessing in disguise可知Hunter认为自己是因祸得福,腿受伤是“祸”,因受伤得到家人朋友的关爱是“福”,所以this disaster就是指受伤这个灾祸。

47. C。根据语境可知,因为有家人朋友的关爱,Hunter“决定”克服伤痛,坚持自己的梦想。

48. D。根据下文He couldn’t play full contact soccer, but he practiced可知,Hunter拄着腋杖“继续”去球场训练。

49. B。根据上文He couldn’t play full contact soccer可知,Hunter不能参加完整的足球训练,再结合下文catching the ball可知,他只能练一些“抛球”和接球的简单训练。

50. B。根据上文Hunter膝盖受伤可知,他应该接受“身体方面的”治疗,以恢复身体机能。

51. A。根据three times a week instead of twice a week和as he was eager to come back to the field可知,Hunter完全“专心于”恢复性训练,以求早日回到球场。

52. D。根据下文He trained harder和He even broke the school record结合Hunter重回赛场的迫切心情可知,Hunter恢复了,被“准许”参与所有的体育运动。

53. A。根据上下文语境可知,Hunter更加努力地训练,是因为他要“参加”比赛。

54. D。根据前文Hunter 准备比赛的积极态度,结合本句中连词and表示承接,可知Hunter“取得了”第一名。

55. D。根据he broke the school record可知,Hunter以“令人惊讶的”成绩打破了学校记录。

56. B。根据前面Hunter的坚韧品格和取得的好成绩,他获得了“美国的希望”这个奖项。

57. A。根据上文Hunter经历的挫折可知,人生充满了“厄运、灾祸”。

58. C。根据Hunter knows during bad times “giving up is not a right choice.”可知,在遇到挫折时放弃不是正确的选择,“而是”应该相信自己并为自己的梦想努力。

59. B。根据上下文语境可知,Hunter认为人生中的挫折使我们的意志更加坚强。

60. B。根据Hunter will be running tomorrow可知,他即将参加另一场比赛,他下定决心全力以赴,符合Hunter不屈不挠的坚韧品格。

语法填空

导语:本文是一篇记叙文。文章讲述了一个小男孩为癌症患者筹集善款而参加长跑的热心助人的故事。

61. participating。考查非谓语动词。现在分词作后置定语修饰runners,故填participating。

62. a。考查冠词。此处表示泛指一件特殊的外套,且被修饰词以辅音音素开头,故填a。

63. to raise。考查非谓语动词。此处不定式作目的状语,即Lambert参加赛跑的目的是为了筹集善款,故填to raise。

64. survivor。考查名词。此处由a cancer修饰,应用名词形式,意为“一个癌症幸存者”,故填survivor。

65. of。考查介词。free of charge为固定用法,意为“免费的”,故填of。

66. remotely。考查副词。此处修饰connect with their peers and take part in various classroom activities,应用副词形式,故填remotely。

67. which。考查定语从句。根据句子结构可知,此句为非限定性定语从句,先行词是The Wantagh race,且关系代词在从句中作主语,故填which。

68. twentieth。考查数词。根据语境可知,此处表示“Lambert今年参加的第20次跑步比赛”,故填twentieth。

69. wound。考查谓语动词。根据句子结构可知,此处在从句中作谓语,且整句为一般过去时,故填wound。

70. best。根据下文he once ran a race in St. Louis in 22 minutes and 19 seconds可知,这次跑步不是他跑得最好的一次,故填best。

学生双语报2019-2020学年高三RX版综合版第28期测试题答案
探索语言学习新境界
1. 最近
- Recently
2. which\/that
- Which\/That
3. I will never forget the day when I left my country to study in Paris.
- I will never forget the day when I left my country to study in Paris.
4. I was scared because I had never been to abroad.
- I was scared because I had never been to abroad.
5. Meanwhile, I felt excited, as I knew something amazed in a foreign country.
- Meanwhile, I felt excited, as I knew something amazed in a foreign country.
6. popularity
- Popularity
7. its
- Its
8. (One possible version)
- (One possible version)
9. popularity
- Popularity
10. its
- Its
11. Recently
- Recently
12. which\/that
- Which\/That
13. I will never forget the day when I left my country to study in Paris.
- I will never forget the day when I left my country to study in Paris.
14. I was scared because I had never been to abroad.
- I was scared because I had never been to abroad.
15. Meanwhile, I felt excited, as I knew something amazed in a foreign country.
- Meanwhile, I felt excited, as I knew something amazed in a foreign country.
16. popularity
- Popularity
17. its
- Its
18. (One possible version)
- (One possible version)
19. Recently
- Recently
20. which\/that
- Which\/That
21. I will never forget the day when I left my country to study in Paris.
- I will never forget the day when I left my country to study in Paris.
22. I was scared because I had never been to abroad.
- I was scared because I had never been to abroad.
23. Meanwhile, I felt excited, as I knew something amazed in a foreign country.
- Meanwhile, I felt excited, as I knew something amazed in a foreign country.
24. popularity
- Popularity
25. its
- Its
26. (One possible version)
- (One possible version)
27. Recently
- Recently
28. which\/that
- Which\/That
29. I will never forget the day when I left my country to study in Paris.
- I will never forget the day when I left my country to study in Paris.
30. I was scared because I had never been to abroad.
- I was scared because I had never been to abroad.
31. Meanwhile, I felt excited, as I knew something amazed in a foreign country.
- Meanwhile, I felt excited, as I knew something amazed in a foreign country.
32. popularity
- Popularity
33. its
- Its
34. (One possible version)
- (One possible version)
35. Recently
- Recently
36. which\/that
- Which\/That
37. I will never forget the day when I left my country to study in Paris.
- I will never forget the day when I left my country to study in Paris.
38. I was scared because I had never been to abroad.
- I was scared because I had never been to abroad.
39. Meanwhile, I felt excited, as I knew something amazed in a foreign country.
- Meanwhile, I felt excited, as I knew something amazed in a foreign country.
40. popularity
- Popularity
41. its
- Its
42. (One possible version)
- (One possible version)
43. Recently
- Recently
44. which\/that
- Which\/That
45. I will never forget the day when I left my country to study in Paris.
- I will never forget the day when I left my country to study in Paris.
46. I was scared because I had never been to abroad.
- I was scared because I had never been to abroad.
47. Meanwhile, I felt excited, as I knew something amazed in a foreign country.
- Meanwhile, I felt excited, as I knew something amazed in a foreign country.
48. popularity
- Popularity
49. its
- Its
50. (One possible version)
- (One possible version)
51. Recently
- Recently
52. which\/that
- Which\/That
53. I will never forget the day when I left my country to study in Paris.
- I will never forget the day when I left my country to study in Paris.
54. I was scared because I had never been to abroad.
- I was scared because I had never been to abroad.
55. Meanwhile, I felt excited, as I knew something amazed in a foreign country.
- Meanwhile, I felt excited, as I knew something amazed in a foreign country.
56. popularity
- Popularity
57. its
- Its
58. (One possible version)
- (One possible version)
59. Recently
- Recently
60. which\/that
- Which\/That
61. I will never forget the day when I left my country to study in Paris.
- I will never forget the day when test questions were given and students could answer them correctly or incorrectly. The purpose of this practice is to help students improve their English skills and prepare for the upcoming exams.

声明:内容由网友分享,版权归原作者所有,如侵犯权益请联系我们修改或删除。